life style

The Red Tea Detox

duminică, 17 iunie 2012

Distrugătorul Smetlivy patruleaza Mediterana


Fișier:Syria Orthographic Projection.png
Navele de război ruseşti vor începe sa patruleze in permanente în Marea Mediterană de langa Siria, scrie RIA Novosti cu referire la o sursă de rang înalt din Ministerul Apărării Rusesc.


Potrivit intervievatului, Flota Mării Negre (BSF), distrugătorul Smetlivy este în prezent în patrulare în largul coastei siriene.
Aşa cum sa raportat anterior, Smetlivy va apela la portul sirian Tartus, în care marina rusă dispune de un centru de întreţinere tehnică, docuri plutitoare şi ateliere de lucru a rămase din timpurile sovietice.



În ianuarie 2012,un task force rus condus de portavionul  amiralul Kuzneţov a vizitat Siria. În acelaşi timp, nava de marfă Carul a ajuns la Tartus de la Sankt Petersburg, cu un presupus transport de arme.


Actualul guvern rus susţine regimul preşedintelui sirian Bashar Assad, care lupta împotriva rebelilor inarmati. Moscova se opune de asemenea unui embargo asupra armelor împotriva Damascului, cu toate că armele pot fi folosite împotriva populaţiei civile.


Având în vedere o astfel de pozitionare fata de conflictul sirian, unii  dintre rebelii care lupta pentru schimbarea regimului politic se simt tradati de guvernul rus. Indignarea lor a dus la arderea publică de steaguri naţionale ruse.


În acelaşi timp, loialii lui Assad mulţumesc Rusiei folosind drapelul acesteia in demonstratiile lor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şeful statului: preşedintele Bashar Al-Assad a fost ales în această funcţie în iulie 2000. A fost reconfirmat în urma plebiscitului din iunie 2007.
Bashar Al-Assad este, în acelaşi timp, secretar general al Partidului Baas Arab Socialist, comandant şef al forţelor armate şi preşedinte al Frontului Naţional Progresist.
Vicepreşedinţii Republicii: Farouq Al-Shara (din februarie 2006) şi Najah Attar (din martie 2006).
Preşedintele Consiliului Poporului (Parlamentul): Mahmoud Al-Abrash, din 2003.
Preşedintele Consiliului de Miniştri: Mohammed Naji Otri, din septembrie 2003.
Ministrul de externe: Walid Al-Mouallem (februarie 2006).
Capitala şi principalele oraşe: Damasc, Alep, Homs, Hama, Lattakia.
Suprafaţa: 185.180 km².
Populaţia: circa 21,75 milioane locuitori (2009).
Limba oficială: araba.
Situaţia politică internă: Siria este o republică prezidenţială, durata mandatului preşedintelui fiind de 7 ani. Candidatura la preşedinţie este înaintată de Consiliul Poporului (Parlamentul), la propunerea Comandamentului Regional al Partidului Baas Arab Socialist, şi este, apoi, supusă referendumului.
Constituţia din 1971, revizuită în martie 1973, proclamă Siria "un stat democratic, popular şi socialist" şi "parte a patriei arabe".
Consiliul Poporului (Parlamentul) se compune din 250 de membri, aleşi pe 4 ani. Ultimele alegeri parlamentare au avut loc în aprilie 2007.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu